GEYİK ŞEKİLLİ YILBAŞI KURABİYE TARİFİ


    Geçenlerde kardeşimle beraber yumuşacık, şekilleri de çok güzel olan ve 2016 ya geçeceğimiz bu günlerde de tam yapıp yemelik olan kurabiyeler yaptık. Bende tarifini sizlerle paylaşmak istedim. :)

    Ayrıca kardeşimin instagram da bir de iremin,mutfagi isimli bir hesabı var bu ve bunun gibi tariflere oradan da ulaşabilirsinizz :D

    Bu harika kurabiyeleri yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler:
2.5 su bardağı un
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3/4 su bardağı şeker
3/4 su bardağı tereyağı
Bir tutam tuz

    Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağı ile şekeri mikserin yüksek devirinde çırpın ve daha sonrra yumurtayı da ekleyin.

Karışımın içine kuru malzemeleri ekleyin (un, şeker, kabartma tozu, vanilya, tuz)

Bu malzemeleri bir spatula yardımıyla yavaşça karıştırın, fazla ve hızlı karıştırmamaya dikkat edin. Yoksa sert ve kuru bir kurabiyeniz olur.

Normal kurabiye hamurundan daha akışkan olacağından dolayı bir seraya sararak yaklaşık 10 dakika buzlukta bekletin.

Hamuru buzluktan çıkardıktan sonra hamuru açmak için tezgaha alın. Açtıktan sonra bir bardak yardımıyla çıkardığınız yuvarlakları fırın tepsinize alın.

Fırında 175 derecede 10 dakika boyunca pişirdiğiniz kurabiyeleri soğuması için beklettikten sonra süslemelere geçebilirsiniz.

Biz süslemeler için biraz beyaz çikolata ve bitter çikolatayı benmari usülü erittik ve bir kürdan yardımıyla önce beyaz çikolatadan bir yuvarlak yapıp üzerine bonibon koyduk daha sonra da yine kürdan yardımıyla bitter çikolata ile gözlerini ve boynuzlarını çizdik. :)

Afiyet olsunn :)))

Yorumlar

Yorum Gönder